Δέσποινα Γκαζινάκη

Εργοθεραπεύτρια

Η Δέσποινα Γκαζινάκη είναι απόφοιτος του Τμήματος Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας. Επίσης αρίστευσε ως πτυχιούχος Νοσηλευτικής Σχολής στο τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΕ Πειραιά. Το 2008 έκανε την κλινική της άσκηση στο εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Αιγάλεω.

Από το 1997 έως το 2009 εργάζεται στο Ψ.Ν.Α ως νοσηλεύτρια και από το 2009 ασκεί το επάγγελμα της εργοθεραπεύτριας έως και σήμερα. Έχει εξειδίκευση στις εξαρτήσεις. Επίσης το 2016 έκανε κατ’ οίκον Εργοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά με ΔΕΠΥ και αναπτυξιακές διαταραχές. Το 2021 εργάσθηκε σε κέντρο ειδικών θεραπειών στα Πατήσια.

Από το 2011-2012 έκανε εποπτεία και εκπαίδευση σπουδαστών του ΑΤΕΙ Αθήνας τμήμα εργοθεραπείας. Για πολλά χρόνια μέλος του συλλόγου εργοθεραπευτών.

Συμμετείχε  στην συγγραφή των επιστημονικών βιβλίων:

«Τα Τετράδια της Ψυχιατρικής», Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος (2019) και «Η Συμβολή της Εργοθεραπείας στην Ψυχιατρική Θεραπευτική», Αιγινήτειο Νοσοκομείο (2016). Πτυχιακή εργασία με θέμα:  «Εργοθεραπευτική Παρέμβαση σε ενήλικες Εξαρτημένους από το Αλκοόλ» (2009)

Συμμετείχε ως ομιλήτρια σε ημερίδα και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής με τίτλο:  «Η Εργοθεραπεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής» (2019)

Έχει πιστοποιητικά επιμόρφωσης σε ημερίδες και σεμινάρια. Κάποια από αυτά: «Πώς θα βοηθήσει ο αθλητισμός το παιδί με ΔΕΠ-Υ», «Διαταραχή της Ελλειμματικής προσοχής και Υπερκινητικότητας, κοινωνική κατασκευή ή νευροαναπτυξιακή διαταραχή;», «Παραβίαση των Δικαιωμάτων του παιδιού, Φαινομενολογία και το Πλαίσιο Παιδικής Προστασίας», «Εθισμός και κίνδυνοι στη χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους», «Διαχείριση πένθους στα παιδιά», «Συμβουλευτική γονέων στην Adhellas.org», «Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας».

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθεί εποπτείες στην παιδιατρική Εργοθεραπεία.

Αγαπάει τις  χειροτεχνίες, την γιόγκα, το μπουζούκι, την κηπουρική και τον χορό.


Δείτε την ομάδα μας