Αλεξία Τσαγκαράκη

Λογοθεραπεύτρια

 

Αλεξία ΤσαγκαράκηΗ Αλεξία Τσαγκαράκη είναι λογοθεραπεύτρια από το 2008 όπου και αποφοίτησε από το  τμημα Λογοθεραπειας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου.

Είναι μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Λογοπεδικών -Λογοθεραπευτών.

Από το 2008 εργάζεται σε ιδιωτικές θεραπευτικές μονάδες της Αττικής έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε αναπτυξιακές, γλωσσικές και εξελικτικές  διαταραχές.

Από το 2010 εως και τον Ιούλιο του 2022 εργάστηκε στο ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο λογο-ψυχο-παιγνιο-θεραπεία.

Από το 2009 έως και το 2011 παρείχε θεραπευτικό έργο στην θεραπευτική μονάδα Αγίας Παρασκευής για παιδία με αυτισμό.

Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας (PECS), στη δομημένη εκπαίδευση του συστήματος TEACCH, στη μέθοδο  < THE DIR/FLOORTIME APPROACH> στο γλωσσικό πρόγραμμα <MACATON>, στο < φωνολογικό test>, στο <Μεταφων test> και στο <Ανομιλό>.

Έχει αποκτήσει ερευνητική εμπειρία συμμετέχοντας σε έρευνα με θέμα:< ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ >, ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ 35ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 5- 9 ΜΑΙΟΥ 2009 ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει πλήθος  σεμινάριών του Π.Σ.Λ  που αφορούν τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές , τις Ειδικές Γλωσσικές Διαταραχές SLI, τις Φωνολογικές Διαταραχές.


Δείτε την ομάδα μας