Ψυχοθεραπεία ενηλίκων

Ατομική ψυχοθεραπεία/ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι η διαδικασία κατά την οποία θεραπευτής και θεραπευόμενος/η  δουλεύουν συνεργατικά για να εντοπίσουν, να αναγνωρίσουν και να επεξεργαστούν ζητήματα που προκαλούν δυσφορία στην καθημερινή ζωή του ατόμου. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και διαρκούν 45 λεπτά.

Η προσέγγιση θεραπείας που ακολουθείται είναι η γνωσιακή-συμπεριφορική. Η γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία βασίζεται σε δυο πολύ βασικές αρχές:
Α) Οι σκέψεις μας, οι πεποιθήσεις μας για τον εαυτό μας, τους άλλους, τον κόσμο και το μέλλον επηρεάζουν σε καθοριστικό βαθμό τα συναισθήματα μας και τη συμπεριφορά μας.

Β) Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τους τρόπους σκέψης μας, καθώς και τα συναισθήματά μας. Επομένως, η αλλαγή αυτού που πράττουμε συνδέεται συχνά με σοβαρή μεταβολή στις σκέψεις και στα συναισθήματα.

Γιατί να την επιλέξω;

Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί ως θεραπεία εκλογής για μια σειρά προβλημάτων που αφορούν στη διαχείριση άγχους, ψυχαναγκασμών, στην κατάθλιψη και στις δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Σε ποιους τομείς μπορεί να με βοηθήσει;

Άγχος-Στρες

Κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά προβλήματα, αγοραφοβία, γενικευμένο άγχος, άγχος για την υγεία, κοινωνικό άγχος, φοβίες, ψυχαναγκασμοί, δυσκολία συγκέντρωσης, αϋπνία, υπερεπαγρύπνηση, τρόμος.

Συναισθηματικές δυσκολίες-Αυτοεκτίμηση

Κατάθλιψη, χρόνια μειωμένη διάθεση, απώλεια ενεργητικότητας, αλλαγές στον ύπνο και στη όρεξη, αίσθημα αναξιότητας, κυκλοθυμία, υπερευαισθησία, επίμονο αίσθημα ενοχής και αυτοκατηγορίας, χαμηλή διεκδικητικότητα

Τραυματικά Γεγονότα-Πένθος-Διαζύγιο

Διαχείριση απώλειας, χρόνια νοσήματα, χρόνιος πόνος, διαχείριση ψυχοπιεστικών καταστάσεων

Προβλήματα με την εικόνα εαυτού και με διαπροσωπικές σχέσεις

Προβλήματα διατροφής, δυσκολίες στις ερωτικές σχέσεις ή τον γάμο και στο γονικό ρόλο, διαχείριση θυμού και επιθετικής συμπεριφοράς, διαχείριση παρορμητικών συμπεριφορών

 

“Ο πιο δυνατός άνθρωπος δεν είναι αυτός που κάνει τον περισσότερο θόρυβο, αλλά αυτός που μπορεί αθόρυβα να κατευθύνει τη συζήτηση προς τον καθορισμό και την επίλυση προβλημάτων.”

Αaron Beck

 Ψυχοθεραπεία ενηλίκων

 

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.