Τηλεθεραπεία

Μια νέα πρόκληση!

Τηλεθεραπεία

Τι είναι η τηλεθεραπεία;

Στην  Αμερική η τηλεθεραπεία πραγματοποιείται από το 1990. Η εκτεταμένη χρήση της έχει οδηγήσει στην  ύπαρξη διαφορετικών  όρων όπως  τηλεπρακτική, τηλεφάρμακο, τηλεομιλία. Όλοι οι παραπάνω όροι αναφέρονται στην θεραπεία που πραγματοποιείται μέσω  του διαδικτύου με την χρήση της τεχνολογίας δίνοντας την ευκαιρία στον θεραπευόμενο  να επιλέγει τον θεραπευτή που επιθυμεί  αψηφώντας  τις γεωγραφικές αποστάσεις .

Η τηλεθεραπεία είναι το ίδιο αποτελεσματική με την  δια ζώσης θεραπεία;

Η τηλεθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί από παιδιά ,έφηβους , ενήλικες, μεσήλικες. Πολύ από τους χρήστες έμειναν ικανοποιεί. Ωστόσο  λαμβάνοντας υπόψη ότι o κάθε θεραπευoμένος είναι διαφορετικός θα ήταν σκόπιμο να συζητήσετε με τον λογοθεραπευτή σας εάν θα είναι ωφέλιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση η συνεδρία να πραγματοποιείται on line.

Ωστόσο στη δια ζώση συνεδρία σημαντικό ρόλο παίζει η ανάπτυξη της θεραπευτικής σχέσης , ο τρόπος προσέγγισης και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται , η πίστη στη διαδικασία της θεραπείας.  Όλα α παραπάνω παίζουν σημαντικό ρόλο και στην τηλεθεραπεία διότι οι ανάγκες και τα ελλείμματα του παιδιού, έφηβου ενήλικα παραμένουν τα ίδια ενώ αλλάζει το μέσο επικοινωνίας. Ωστόσο η τηλεθεραπεία απαιτεί καλύτερη οργάνωση από τον λογοθεραπευτή και κατ επέκταση περισσότερο χρόνο προετοιμασίας.

Τι εξοπλισμός χρειάζεται για να καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί μια  τηλεθεραπεία;

 • Υπολογιστής , tablet ή i-pad , κινητό τηλέφωνο
 • Σύνδεση στο internet
 • Κατάλληλο περιβάλλον (ήσυχο , φωτισμός)

Εάν και η τεχνολογία εξελίσσεται άρδην τα τελευταία χρόνια ,η χρήση της παραμένει απλή. Ωστόσο θα είμαστε στη διάθεση σας σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια κατά την εκτέλεση της εγκατάστασης.

Πόσο διαρκεί μια τηλεθεραπεία;

Η διάρκεια της συνεδρίας είναι 45΄.

Γιατί είναι πρόκληση η τηλεθεραπεία

 • Εκμηδενίζει το κόστος ταξιδιών και τις αποστάσεις.
 • Δίνει τη δυνατότητα μη διακοπής του θεραπευτικού προγράμματος εν όψει δύσκολων συνθηκών με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του παιδιού.
 • Δίνει τη δυνατότητα στον θεραπευόμενο για συνεχή εξέλιξη μέσω του προγράμματος που παρακολουθεί.
 • Δίνει την ευκαιρία οργάνωσης του χώρου έτσι ώστε το περιβάλλον να είναι κατάλληλο για την συνεδρία.
 • Δίνει τη δυνατότητα γενίκευσης των δεξιοτήτων και σε άλλους χώρους εκτός του προστατευμένου περιβάλλον του γραφείου.
 • Παρέχει στο γονέα τη δυνατότητα να γίνει ενεργό μέλος της θεραπείας(βοηθός) όταν απαιτείται.
 • Δίνει την ευκαιρία στο γονέα να ασχοληθεί με την τεχνολογία και το παιδί του αποτελεσματικά.
 • Παιδιά με παρόμοιες ανάγκες μπορούν να συμμετέχουν σε διαδικτυακές ομάδες. Αυτά τα πλεονεκτήματα προτείνουν οι έρευνες.
 • Η τεχνολογία μαγνητίζει τα παιδιά διότι τους προσφέρει κίνητρο, ενδιαφέρον , διάδραση. Οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, οθόνες αφής, επεξεργαστές κειμένων,λογισμικά, παιχνίδια.

’Η Τηλεπρακτική προσφέρει μεγαλύτερες ευκαιρίες για την εξυπηρέτηση των μαθητών

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.